Ben

2011-2012 İsmek Usta Öğretici Başvuru Süreci

İsmek Usta ÖğreticiGeçen sene online başvuruda bulunduğum İsmek’ten  17.09.2011 tarihinde cep telonuma ‘Değerli adayımız 17.09.2011 tarihinde yapılacak olan İsmek Usta Öğretici sınavına davetlisiniz.Detaylı bilgi mail adresinize gönderilmiştir’ şeklinde bir mesaj geldi.Mesajın geldiği gün mailime bakma fırsatım olmadı.Ertesi gün mail kutuma baktığımda İsmek’ten gelmiş herhangi bir maile rastlamadım.İsmek insan kaynaklarını aradığımda maillerin alfabetik ve toplu olarak gönderildiğini gün içerisinde geleceğini,şayet gelmezse kendilerine bildirdiklerimde gönderecekleri cevabını aldım.Mail gün içerisinde gelmişti.Gelen mail içerisinde sınav yeri,sınavda sorulacak soruların hangi konuda olacağı(genel kültür,genel yetenek ve branş),sınava giderken yanımızda silgi.kalem ve kimlik bulundurmamız gerektiği ve ayrıca sınavın 1 saat süreceği yazıyordu.

Bir bilgisayar öğretmeni olarak google’da detaylı bilgi bulabilir miyim diye arama yaptığımda can alıcı hiçbir sonuç alamadım.Bu yazıyı yazıyor olmamın amacı da benim arayıpta bulamadığım bilgilere gelecek senelerde İsmek  usta öğretici sınavına girecek olan kişilerin bulabilmesidir.

Sınav yeri Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi’ydi.Anadolu yakasından gidecek olduğum için okula ulaşımı kendi güzergahıma göre anlatacağım.Anadolu yakasından çıktığınız yere göre e-5 uzunçayır otobüs durağında ineceksiniz.Ardından metrobüs güzergahında herhangi bir metrobüse bindikten sonra şayet bu metrobüs avcılara kadar gitmiyorsa zincirlikuyu metrobüs durağında herkes gibi siz de inip indiğiniz yere gelecek olan avcılar metrobüsüne bineceksiniz.Daha sonra Halıcıoğlu metrobüs durağında inecek merdivenlerden indikten sonra sağa döndüğünüzde biraz yürüyüp ışıklardan karşıya geçtikten sonraki otobüs duraklarından 55M hattına binerek İslambey durağında ineceksiniz.


Okula vardığınızda iki ayrı bloğun kapılarında adınızın,soyadınızın,başvurmuş olduğunuz hangi branşlardan sınava gireceğinizin ve hangi sınıfta sınava gireceğinizin yazılı olduğu listeler göreceksiniz.Bu listelere göre sınıfınızı bulacaksınız.Sınav süresi bir kaç tane branşa başvurmuş olsanızda değişmeyecek yani toplam olarak yine 1 saat olacak.Mesela İsmek online başvuruda grafik tasarım,bilgisayar işletmenliği ve web tasarıma başvurmuş olalım.Sınavda herkesin cevaplaması gereken genel kültür ve genel yetenek(toplam 25 adet) sorusu olacak.Bu 25 adet sorunun içerikleri tarih,coğrafya,türkçe,eğitim bilimleri,güncel sorular gibi kısımlardan gelecek.Bunun dışında başvurduğum branşlardan 20 adet grafik tasarım,20 adet bilgisayar işletmenliği ve 20 adet web tasarım sorusu cevaplamak zorundayım.(benim branşım bilgisayar olduğu için bu örneği veriyorum) Toplam 85 soru için sınav süresi 1 saat.3 ayrı branşa değil de sadece grafik tasarıma başvurmuş olsaydım genel kültür,genel yetenek ve grafik tasarım sorularını(25+20) cevaplama sürem yine 1 saat olacaktı.

Sınav bittikten sonra uygulama sınavına gireceğimiz tarih,yer ve saatler için bir kağıt dağıtılacak.Bu kağıdı alarak sınavdan ayrılabilirsiniz.

Benim başvurduğum branşların uygulama sınav tarihleri 21.09.2011 ve 22.09.2011 şeklinde ve sınav yerim ise Bahçelievler Yenibosna Mesleki Uygulama Merkezi olarak geçiyordu.Yenibosna Uygulama Merkezine gidecekler yine e-5 uzunçayır otobüs durağında indikten sonra metrobüs duraklarından geçen herhangi bir metrobüse binerek zincirlikuyuda inip avcılara devam eden metrobüse binecekler.Daha sonra yenibosna metrobüs durağında indikten sonra doğu sanayi minibüslerine binerek Camii otobüs durağında inebilir ya da 10-15 dakika kadar yürüyerek de Yenibosna Mesleki Uygulama Merkezi’ne ulaşabilirler.

Uygulama sınavlarından sonra 27.09.2011 tarihinde Fatih’te bulunan İsmek Yönetim Merkezi’nden mülakata çağırıldım.Mülakat için bir adet fotoğraf,kimlik fotokopisi ve diploma fotokopisini yanımda bulundurmamı istediler.Fatih’te bulunan İsmek Yönetim Merkezi’ne gidebilmek için Metrobüs’e bindikten sonra Edirnekapı metrobüs durağında inip otobüs duraklarından geçen 37A,38,39,39Ç ve 88A adlı hatları kullanarak İskenderpaşa iett durağında ineceksiniz.İndiğiniz yerde Historia Avm yanında yol üzerindeki İsmek Yönetim Merkezini göreceksiniz.

Mülakat için size verilen formda istenilen bilgileri(kimlik bilgileri,daha önce çalıştığınız yerler,varsa sertifikalarınız,mezun olduğunuz okulllar gibi) doldurduktan sonra adınız okunduğunda doldurmuş olduğunuz form ile birlikte 1’i kadın 5 kişilik komisyon ile görüşeceksiniz.Sonrasında mülakat olumlu ise insan kaynakları size ulaşacak.

Umarım faydalı olan bir yazı olmuştur.Son olarak İsmek usta öğretici online başvurusu için burayı tıklayınız.

Bilgisayar işletmenliği uygulama sınav soruları:

Masaüstünde ad ve soyaddan oluşan bir klasör oluşturulmasını ve aşağıdaki 5 sorunun cevaplarının içerisinde yer almasını istediler.

1.Hesap makinesinin kısayolunu bu klasöre taşıyınız.
2.SmartArt ekleme,simge ekleme(toplam simgesi,alfa,beta vs),dipnot ekleme.
3.Excellde bir tablo veriliyor(birkaç sütunlu).Yüzde hesaplamaları ve “eğer” yapısının kullanılması isteniyor.
4.Kendinizi anlatan 3 sayfalık bir powerpoint sunusu hazırlayınız.
5.Klavyenizi F klavye haline çeviriniz.

Grafik tasarım uygulama sınav sorusu:

4-5 adet jpeg dosyası ve bu dosyalar üzerinde işlem yaptıktan sonra elde edeceğiniz son jpeg dosyası veriliyor.Son jpeg dosyasına bakarak afiş tasarımınızı yapıyorsunuz.

Etiketler

Muharrem

Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği mezunu olan yazar bir kurumda yönetici olarak çalışmaktadır. Zaman buldukça fotoğraf çekmekten çok keyif almaktadır. Trabzonspor maçlarını izlemek en büyük zevklerindendir.

İlgili Makaleler

62 Yorum

  1. ismek konusunda yeterli bilgi alabildiğim için çok teşekkür ederim.allah razı olsun.

  2. @deniz:Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
    @tansam:Sınav sorularını yazıya ekledim.

  3. More ben bu yola ciktiktan sonra daha sinav merkezine varmadan geri dönerdim heralde 😀 Yola sabrindan dolayi tebrikler.
    Bu arada seni almazlarsa hata yaparlar 🙂 Daha ismeke girmeden ileride girebileceklere önayak olmus oldun 😉

  4. pekı bu asamalardan gecip göreve basladıgımız taktirde alacağımız ücret ve sartlar nelerdir Grafik tasarım blm den basvurdum ve 2 gun sonra sınavım var cok heyecenlıyım :)) vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı da ayrıca tesekkur ederım.

  5. Merhaba Melek Hanım,

    Ben göreve başladığımda ders saati ücreti yanılmıyorsam 10.28 tl idi.Vatani görevimi yapmakta olduğum için yorumunuza geç cevap verebildim,kusura bakmayın.Umarım sınavda başarılı olur mülakat sonrası işe başlarsınız.

    Selamlar…

  6. 24/10/2012 tarihinde telefonumda ismekten gelen mesajı okudum ve mesajda usta öğreticilik sınavına müracaatımla ilgili meil adresimde gerekli bilgilerin gönderildiği yazılmakta ama mail adresime baktığımda böyle bir bilginin olmadığını gördüm beni aydınlatacak bir kişi varsa sevinirim saygılar

  7. Merhaba Nejla Hanım,

    Aynı sıkıntıyı başvuru sürecinde ben de yaşamıştım.İnsan kaynaklarını aradığımda başvuru yapan birçok kişinin olduğu,maillerin yoğunluktan dolayı sıra ile gönderildiği,2 gün daha bekledikten sonra hala mail size ulaşmamışsa insan kaynaklarından tekrar bize ulaşabilirsiniz denilmişti.
    Selamlar…

  8. Merhaba gerçekten yapmış olduğunuz ön ayakla azda olsa heyecanım gitti ama ben Aotocad usta öğretici sınavına katılacağım ve sınava 2 gün var uygulamadan çok korkmaya başladım acaba ne sorarlar bir fikriniz var mı?Teşekkürler

  9. Merhabalar Esra Hanım,

    Açıkcası Autocad sınavı için ne gibi sorular sorarlar bilemiyorum fakat çok zorlanacağınızı zannetmiyorum çünkü genelde giriş seviyesinde sorular soruluyor.

    Selamlar…

  10. Merhaba, mülakata girdim. Sonuç bir haftaya belli olur ve biz sizi ararız demişlerdi. İsmek sayfasında da başvurum aktif gözüküyor. Bana dönüş yaparlar mı yoksa ben mi arasam onları? Bu arada yardımların için çok teşekkürler

  11. Merhaba,

    Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.Şayet olumlu ise size dönüş yapılacaktır.Boş olan yerlere göre size ulaşacaklardır.Fakat arzu ederseniz siz de insan kaynaklarını arayabilirsiniz.

  12. merhaba,usta öğreticilik sınavı sadece eylül ayında mı yapılıyor? alımlar hangi aylarda yapılıyor acaba?ben temel muhasebe için başvurmak istiyorum

  13. Merhaba,

    Usta öğreticilik sınavı için düzenli olarak bir tarih belirlenmiş değil.Düzenli olarak derken yani elbette kurslar başlamadan önce sınavların yapılması gerekiyor fakat her sene alım olacak diye bir şey söz konusu değildir.Alımlar ihtiyaca binaen yapılmaktadır.Online başvurular başladığında hangi branşlardan başvuru yapabileceğiniz başvuru formunda belirtilir.

    Selamlar…

  14. Bilgileriniz çok değerli.Beni de bugün Ismekten arayarak Cilt Bakımı için sınava çağırdılar.Yalnız ben ne sorulacağını bilmiyorum.Şayet bu konuyla ilgili bilginiz varsa ve de paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.

  15. Merhaba,

    Ufak da olsa bir faydam dokunmuşsa ne mutlu bana.Cİlt bakımı branş sınavı için sorulacak sorular hakkında bir bilgim bulunmamaktadır.Umarım hakkınızda hayırlısı olur.Başarılar dilerim.

    Selamlar…

  16. Merhaba, 3yıldır ismeğe kurs öğretmenliği için form doldurdum tüm bilgileri .belgelern hepsini yazdım 2000 saatlik dikiş belgeleri ve modalistlik ayrıca meslek lisesi tekstil teknolojisi ve kadın modelistliği diplomam var ama kurs öğretmenliği başvurum dikkate alınmadı heralde bana telefon açan olmadı ayrıca 3 refarans veren kişilerin telf.numarasıda vardı bana gelen meyilde tlf.ulaşamadıkları için sınavı girmediğim halde kazanamadı yazmışlar meili görünce şok oldum neden benim bilgim olmadan sınava girmrdi diye yazmışlar bu sorunun çözülmesini istiyorum iş için ne kadar bekliyeceğiz böylemi meslek edinenlerin geleceğini neden karartıyorlar yaş ilerleyincede onu bahane ederler tek isteğim bunca yıl okuyup emek verdiğim mesleğimi elime almak hedefime ulaşmak istiyorum tşk

  17. Öncelikle bu müthiş yazıdan dolayı sana teşekkür ederim.
    Yazdıdan anladığım kadarıyla bu iş beni epey zorlayacak gibi duruyor. özellikle anadolu yakasında oturmamdan dolayı 🙂
    seni yeneceem ismek!

  18. Faydası olmuşsa ne mutlu bana 🙂 Süreç biraz zahmetli oluyor ama sonrasında rahat edersiniz.Başarılar dilerim.

  19. Başvuru renkleri hakkında bilginiz var mı? Mesela benim 2 başvurum sarı,ayrıca belgelerimde de iki tanesi sarı. ne anlama geliyor acaba? bilginiz vardır umarım…

  20. Merhaba Gamze,

    Ben başvurduğum zaman bu tarz şeyler söz konusu değildi.Başvuru sonrasında şayet kriterleriniz uygun ise sınava çağırılacaksınızdır.Sınav zamanları genellikle sene başlarında olmaktadır.

  21. Ders saati ücreti 10 lira kadardı.Hafta sonu iki gün çalışmaktaydım.İki gün için toplamda 24 saat ders veriyordum.1 ay için 1180 tl aldığımı biliyorum.

  22. Mrb bnde ascilik icin baswuruda bulundum dun telefonuma msj geldi gerekli bilgiler mailinize gobderilecek die umarim en yakin zamanda gonderirler.ascilikta uygulama sinawi nasil oluyor bi bilginiz var mi?

  23. @Zuhal
    Merhaba Zuhal Hanım.Gerekli bilgiler parça parça gönderilir 1-2 gün içerisinde mail gelmezse insan kaynakları ile görüşebilirsiniz.Hakkınızda hayırlısı olsun.
    @Aksoy
    Teşekkür ederim.

  24. usta ögreticisi olarak ne zaman basvuruluyor .netten bakıyorum acılmıyor bır sey bulamadım basvuru hakkında.acaba basvuru zamanı mı gecti? tskler

  25. Full time çalışanlar yine ders saati üzerinden mi ucret aliyorlar arkadaslar? Bir de su an ders saat ucreti ne kadar? Ben mulukati gectim haber bekliyorum bu arada.

  26. Merhaba more ben de geçen hafta mülakatı geçtim haber bekliyorum şimdi. Bir kaç sorum olacaktı. Full time yine ders saat ücreti üzerinden mi maaş alıyor? Bir de 2013 yılının ders saat ücreti ne kadar acaba?

  27. iyi günler ben ismek öğrt. için başvurmuştum sınavı kazandım sonucumun olumlu olduğunu söylediler mülakat için arayacaklarını beklememi söylediler ancak 2 gün oldu hala aramadılar. Acaba ne zaman çağırırlar birde ben iki üniversite mezunuyum ve başvurduğum alanda öğretmenlik yaptım 6-7 yıldan fazla M.E.Bde ücretli olarak ve başka yerlerde de ders verdim bana avantaj sağlar mı? Birde ben full çalışmak isterim siz hafta sonu çalışmışsınız ya acaba olankları ne olur uzun uzun sorumu okuduğunuz için ayrıca birde cevap verirseniz çokçok teşekkürler

  28. @berceste
    Ders saat ücretleriyle ilgili bilgiyi
    0212 531 31 89 nolu insan kaynaklarından öğrenebilirsiniz.

  29. @esmanur
    Sınavı kazanmışsanız başvurduğunuz branşta ev adresinize yakın olan bir yerde boşluk varsa aranacaksınızdır.Bunun dışında 0212 531 31 89 nolu insan kaynaklarından bilgi alabilirsiniz.
    Öğretmenlik deneyiminiz sizi bir adım öne çıkaracaktır.Full time olursanız sigortanız tam yatar, part time da ise tam olarak sigortanız yatmaz.

  30. arkadaşlar bende muhasebe için başvurdum.. öğretmenlik tecrübemde var,, herhangi bi dönüş olmadı,, başvuu yapmak konusunda geçmi kaldım acaba..

  31. @ilayda
    Belki branşınız için yeterince ihtiyaç yoktur.Bu sebeple geri dönülmemiş olabilir ama ümidinizi yitirmeyin.

  32. Merhaba. devlet memurlari da part time olarak ismekte calisabilir mi acaba? Simdiden cevabiniz icin tesekkurler.

  33. iyi akşamlar benim ismek sınav sonucumun olumlu olduğunu ve mülakata çağırılmak üzere aranacağımı öğrendim ancak 1 hafta geçti aranmadım geçen sen 16 kurs merkezinde verilen kurs bu sene 39 merkezde verilecek yani alım arttı branşımda ben neden aranmadım merak ediyorum beni unuttularmı 🙂 ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz

  34. @cihan
    Devlet memuru olarak full time çalışan öğretmen arkadaşım vardı.Part time çalışmasına da engel olacak bir durum olmadığını düşünüyorum.

  35. @rüveyda

    İkamet adresinize yakın olan noktadaki kurs merkezlerinde açık olmayabilir fakat dilerseniz insan kaynaklarını arayabilirsiniz.

  36. mülakattan sonra ne kadar zmaan içinde geri dönüş oluyor? bide ders saatleri nasıl oluyor? saat kaçta başlayıp kaçta bitiyor?

  37. Mülakattan 10 gün sonra aranmıştım.
    Hafta sonu 08:30-18:30 şeklinde çalışıyordum.

  38. Mülakat olumsuz da olsa insan kaynakları bizi bilgilendriyormu ? yoksasadece olumluysamı aranıyoruz

  39. Olumlu ise bilgilendiriliyorsunuz Yeşim Hanım.

    Selamlar…

  40. iyi günler ben ismek usta öğretici mülakatına katıldım,o akşam başvuru bilgilerim sarı oldu acaba bu olumlu anlamına mı geliyor çünkü birçok sitede bu yönde yorumlar var sizinde düşüncenizi öğrenmek istedim.bir de ne zaman geri dönüş olur.teşekürler

  41. Merhaba Leyla Hanım,

    Benim zamanında belirtmiş olduğunuz şekilde bir uygulama yoktu(sarı olma durumu gibi) varsa da hatırlayamıyorum açıkcası fakat mülakatımdan 10 gün sonra iş teklifinde bulunulmuştu.İş teklifinde bulunulurken ikametgah adresinize yakın olan kurs merkezlerinde olan boş kadrolara bakılıyor.Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

    Selamlar…

  42. İngilizce öğrt. için başvurmuştum.neyse sınavı kazandım mülakata cagırdılar.Mülakatta ne tür sorular soruluyor bilginiz varsa yazar mısınız arkadaşlar? tşkler

  43. @Ayhan

    İhtiyaç olduğunda öncelikli olarak size ulaşılacaktır.

  44. Daha önce grafikerlik için sınava girdim kitap kapagı tasarımı soruldu yapıp çıktım fakat kazanamadım tasarımı ındesignda yapmıştım fotograflarıda photoshopta düzenledim fakat tasarımı illüstratörde yapmam gerekiyomuş tabi bu bir duyum geniş blgisi olan varmı acaba 3 programıda kullanmam gerekyomuş sınavda cumrtesi tekrar sınava girecegim maille bilgi verebilirmisiniz ? teşekkür ederim

  45. Esra Hanım,

    Uygulama sınavında bitmiş hali gösterilen ve materyalleri verilen bir sitenin dreamweaver üzerinde html ve css kullanılarak tasarlanması istenildi. Bazı fotoğraflara photoshopta istenilen efektin verilmesi gerekiyordu.

  46. mrb,ben en son modelistlik için mülakata gittim ama neredeyse 2 hafta oldu sonuç yok bu normal mi sizce?

  47. Demet Hanım,

    İki hafta normal bir süre olarak görünmekte fakat dilerseniz İsmek insan kaynaklarını arayıp bilgi alabilirsiniz. Umarım sonuç güzel bir şekilde neticelenir.

  48. benim başvuru sayfamda başarılı yazıyor yani mülatı geçmişmiyim

  49. Merhaba, ben yarın 3-6 yaş çocuk etkinlikleri öğretmenliği için sınava gireceğim , sınav yerine giderken yanimiza sadece kimlik ve kalem silgimi goturuyoruz telefon çanta vs. Götürsek sorun olurmu

  50. Benim zamanımda sorun teşkil etmiyordu. Yine sorun olmayacaktır diye düşünüyorum fakat dilerseniz 0212 531 01 41 nolu telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.Başarılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

Göz Atın

Kapalı
Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı